Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons welzijn: gezonde, uitgebalanceerde voeding kan bijdragen aan je energiek voelen en vitaal in het leven staan.

Helaas kan het ook andersom; geen gevarieerde of ongezonde voeding kan bijdragen aan je vermoeid voelen, bloedsuikerschommelingen, slechte stoelgang, allergieën, hormonale problemen en gedrag.

“70% van alle lichamelijke klachten zijn mogelijk gerelateerd aan voeding (bron: WHO)”

Preventief
Vaak zijn we ons er niet van bewust dat we niet de juiste voedingsstoffen tot ons nemen. Een voedingsadvies op maat in combinatie met een leefstijladvies kan voorkomen dat je onbewust je immuunsysteem verzwakt. Uiteindelijk voeden wij onze cellen en omdat ieder mens uniek is, is maatwerk en inzicht hier juist op zijn plaats. Een vitaal en gezond lichaam versterkt de spieren, het immuunsysteem en kan daarmee o.a. de kans op ziekten verminderen.

Gezond gewicht 
Ik werk niet met diëten die op de markt zijn. Het doel is een gezond, natuurlijk en duurzaam gewicht door de juiste voeding. Door gebruik te maken van diverse testmethoden wordt er bekeken welke voedingsstoffen of hormonen invloed uitoefenen op je stofwisseling. Daarnaast zoeken we naar bewegingsvormen die bij jou passen. Zo wordt afvallen (bij overgewicht) of aankomen (bij ondergewicht) voor iedereen haalbaar.

Wij voeden ons lichaam niet alleen met voeding maar ook met onze gedachten en gedrag. Waarom saboteer je en wat doet onbewust gedrag met je. Eet je vanuit stress, frustratie of een emotie, dan wordt dit meegenomen in de aanpak. Heb je altijd maaghonger, dan krijg je waarschijnlijk niet de  juiste of genoeg voedingsstoffen binnen. Het gaat om de totaalaanpak, geen symptoombestrijding maar de oorzaak effectief aanpakken.

Soms zijn we ons er ook niet van bewust dat we o.a.:

  • Te weinig eten of niet in de juiste verhoudingen
  • Niet voldoende essentiële voedingsstoffen binnen krijgen
  • Intolerant zijn voor voedingsstoffen
  • Niet de juiste voedingsstoffen tot ons nemen
  • Te weinig of verkeerd drinken
  • Etc.

Met een voedingsadvies  op maat ga je zelf het verschil ervaren tussen voeding waar je energie van krijgt en voeding die je energie kost. Ter ondersteuning maak ik, al dan niet tijdelijk, gebruik van orthomoleculaire voedingssupplementen.

Ik heb al mooie resultaten bereikt met deze individuele totaalaanpak en het is vaak eenvoudiger dan je denkt.

Wil je ook inzicht welke voeding je energie geeft én een gezond gewicht?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor informatie of maak direct een afspraak.

Agenda

15 juni 2019
Chineng Qigong XL

doorlopende lessen

Leusden en Eemnes

maart en april
Actie NEI coaching

Nieuwsbrief

  • Door je informatie in te dienen, ga je ermee akkoord deze naar Puur Vitabalans te sturen, die deze zal verwerken en gebruiken volgens hun privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Share This