Cursisten aan het woord

André:
‘Ik voel mij na een les gewoon rustiger, ik had geen duidelijke gezondheidsklachten maar wel een drukke baan en gezin die veel van mij vergen. Met deze lessen van Jolanda lijkt het of dingen makkelijker van mij af glijden, is mijn hoofd helderder en sta ik steviger in mijn schoenen. Ik ervaar meer kracht zowel lichamelijk als geestelijk dan voorheen waardoor ik weerbaarder ben. Ik durf meer op mijn eigen karakter te koersen en mij te uiten. Voel minder de neiging om alleen maar stoer te doen; de motor is verkocht. En bovenal is Jolanda een authentieke persoonlijkheid. Ze is zeer geloofwaardig waardoor je snel bereid bent om je aan haar over te geven.’

Judith:
‘Vanaf eind 2015 volg ik lessen bij Jolanda. Ik was op zoek naar een meditatie methode waarmee ik mijn energie kon vergroten. Door een ongeluk in maart 2015 kon ik maandenlang niets en lag mijn bedrijf stil. Door het volgen van de Chi Neng Qigong lessen bij Jolanda voelde ik dat er iets in gang werd gezet waarbij ik dichter bij mijn emoties kon komen. Onverwerkte emoties van mijn crash. Mijn conditie verbeterde; lichaam en geest kwamen meer in evenwicht. Ik volgde ook lessen bij Li Hongshi, de Chinese leraar en daarmee werden mijn oude blokkades nog verder opgeruimd.Nu ik bijna drie maanden de gong doe, voel ik me fitter, rustiger en meer in evenwicht.

Dagelijks de Lift Qi Up, Pour Qi Down oefening doen, brengt nog meer rust en ruimte in je lichaam en geest. Je zet als het ware elke dag je eigen ruimte neer, om je heen, waardoor je invloeden van buitenaf, van andere mensen meer vanuit liefde kunt zien.Je komt dichter bij je eigen bron, waaruit elke dag weer mooie nieuwe ontwikkelingen komen, als je er naar wilt kijken en luisteren.

Ik ben mediator en heb dagelijks intensieve gesprekken met mensen die een relatieconflict hebben. Door mij voor zo’n gesprek te verbinden met de Qi komt er rust in mijzelf en kan ik er als mediator voor mijn cliënten nog meer zijn.

Ook als dagafsluiting is het fijn om me te verbinden met de energie van de hemel en de aarde. Dan slaap ik beter en kan ik rustiger aan mijn dag beginnen. Iedereen gun ik de ervaring van de Chi Neng Qigong en ik zie het als mijn missie om mensen hiermee in contact te brengen’.

Monique:
‘Ken je dat… niet uit je bed kunnen komen omdat je moe bent, je niet goed voelt, geen energie hebt.. Op deze dagen sta ik juist op (hoe hard het lijf ook roept te blijven liggen) om naar de Chi Neng Qigong les bij Jolanda te gaan. Iedere keer weer brengt deze les me precies wat ik nodig heb. Trainen op je eigen manier, op je eigen tempo, de oefeningen die jij nodig hebt en vooral het voeden van je Chi door jezelf en de rest van de groep. Hoe moe ik soms ook binnen kom, ik ga altijd met meer energie de deur weer uit en de dag in.’

Shelley:
‘Chi Neng Qigong heeft me nog meer focus en ontspanning gebracht. Heerlijk vind ik het om in een korte tijd moeiteloos te bewegen en me daardoor energieker te voelen. Jolanda legt het goed uit en corrigeert mijn houding als dat nodig mocht zijn tijdens de oefening. Chi Neng Qigong is overigens ook een goede ondersteuning bij visualisatie oefeningen. Lang stilzitten heeft namelijk niet mijn voorkeur. Ik raad Chi Neng Qigong bij Jolanda zeker iedereen aan!’

Sonja:
‘Ik heb Jolanda leren kennen als een rustig en stabiel persoon, die heel goed in staat is om haar cursisten mee te nemen in haar activiteiten als instructeur. Zij legt haar activiteiten rustig en duidelijk uit, is in staat om het gedachtegoed achter de training over te dragen én mensen aan het denken te zetten over hun levensstijl. Dit mede vanuit haar visie als vitaliteitscoach.’

Linda:
Lees hier haar Gong verslag (waarbij je 100 dagen elke dag dezelfde oefening doet).