Cliënten aan het woord

T.M. – vitaliteit
Natuurlijk vitaal; Ja, dat willen we toch allemaal?

Maar wat is daar voor nodig en ben ik op de goede weg? Ik kon daar zeker wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Jolanda heeft me op een prettige manier hierin gecoacht. Jolanda kiest voor oplossingen die dicht bij je liggen en daardoor gemakkelijk vol te houden zijn. Met haar bijzondere talent en gevoeligheid wist zij mij precies aan te geven wat wel en minder goed voor mij is.

Het volgen van de adviezen is makkelijk en de uitwerking is geweldig. Ik voel me weer vitaal en heb vertrouwen in mijn eigen gezondheid.

D.L. 21 jaar man – voeding, stresscounseling, lifecoaching

Tijdens mijn centraal eindexamen op het VWO ben ik begeleid door Jolanda en met succes. Ik heb begeleiding gezocht aangezien ik het jaar ervoor ook eindexamen deed maar volledig dichtklapte tijdens het maken van de centraal eindexamens. Onrustig, ongeordend en gestrest was ik in mijn hoofd en ik ben daardoor gezakt het eerste jaar. Het tweede jaar eindexamen is wel met succes afgesloten nadat ik lessen heb gehad bij Jolanda. Ik ben bij haar gaan kijken naar mijn voeding wat eventueel kon zorgen voor verbetering van mijn concentratie. Jolanda heeft voor mij uitgezocht welke oefeningen ik moest doen zodat ik zo rustig mogelijk mijn tentamens in ging.

Ook zijn we samen gaan kijken welke gebeurtenissen in mijn leven eventueel hebben gezorgd voor een blokkade tijdens het presteren op een heel belangrijk moment.

Een stuk rustiger ben ik geworden in mijn hoofd na een paar lessen en mijn schoolprestaties gingen daadwerkelijk omhoog. Ik had behoefte aan iemand die mij kon vertellen wat mij dwars zat zonder dat ik zelf eigenlijk wist wat er met mij aan de hand was. Ook kwam ik tijdens de lessen erachter dat ik sommige etenswaren slechter kon hebben in mijn voeding. Dit heeft geleid tot een energiekere houding gedurende de dag. Waardoor ik zowel op school als tijdens het sporten meer uit mezelf kon halen.

Vanaf mijn 10e jaar heb ik geregeld last van migraine gekregen, vanwege een val met mijn hoofd tegen een muur. Pas 8 jaar later door gewoon rustiger te worden in mijn hoofd en bepaalde etenswaren niet meer te nuttigen is het mij duidelijk geworden hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren. Sinds deze tijd heb ik ook echt aanzienlijk minder migraine gekregen. Dit is hetgeen waar ik Jolanda nog wel het meeste dankbaar voor ben. Het misselijke gevoel dat je erbij kreeg is echt drastisch afgenomen. Niet alleen de frequentie van de migraine maar ook de intensiteit zijn een heel stuk verbeterd.

Al met al is het voor mij een hele fijne ervaring geweest en heeft Jolanda mij weer in balans gebracht en geleerd hoe ik me beter kan concentreren.

E.K. – gezond gewicht

Jolanda heeft met haar warmte, betrokkenheid en kennis een mooi proces bij mij in beweging gebracht. Door een andere manier van eten, het weglaten van voedingsmiddelen die uit de testen als intolerant naar boven kwamen, ben ik al 12 kilo afgevallen. Deze manier van eten heeft mij ook veel meer energie gegeven.

Naast het afvallen is er ook een stuk bewustwording in werking gezet en heb ik veel over voeding geleerd. Wat zit waarin en waar moet ik opletten.

Naast de begeleiding van de voeding hebben wij ook veel waardevolle gesprekken gehad over persoonlijke onderwerpen die op dat moment belangrijk voor mij waren en blokkades veroorzaken. Hierdoor ben ik echt een andere kant in mijn leven opgegaan. Ik ben er nog niet maar weet dat ik altijd op Jolanda kan terugvallen voor begeleiding en support.

S.v.E. – lifecoaching
Jolanda heeft een professionele instelling die gepaard gaat met veel persoonlijke warmte en inlevingsvermogen. Ze zet zich volledig in om al het aanwezige potentieel naar boven te krijgen. In eerste instantie was het een vliegende start, maar na verloop van tijd kwamen er blokkades naar boven die eerst opgelost moesten worden.

Die blokkades haalt Jolanda naar boven en waar mogelijk wordt er meteen wat aan gedaan. Ze reikt praktische oplossingen aan waar je mee verder kunt.

Haar kennis, gestructureerdheid en oprechte liefde voor dit werk maken haar tot een hele prettige coach die je begrijpt met veel kennis van zaken.

R.J. – voeding en vitaliteit
Omdat ik me zonder aanleiding  al een paar maanden moe voelde, bezocht ik voor het eerst een vitaliteitscoach. Ik vond het wel spannend, want ik had geen idee hoe het werkte of wat er uit zou komen. Jolanda stelde me gelijk op mijn gemak en deed een paar tests. Nu ik er op terugkijk, heb ik al veel aan de adviezen van Jolanda gehad. Ze sluiten goed aan bij mijn leefstijl en zijn daardoor makkelijk op te volgen.

Bijzonder hoe ik door kleine veranderingen in mijn voeding en bewegingspatroon mijn oude energie weer terug heb gekregen. Ik heb weer zin gekregen om dingen te ondernemen!

M.B. – voeding en vitaliteit
Ik heb al jarenlang last van hooikoorts en heb hier allerlei behandelingen en middeltjes voor gehad. Jolanda heeft d.m.v. testen duidelijk boven water kunnen krijgen waar de blokkade zit. Bij het behandelen van de blokkade speelde onbewuste emoties ook een rol.

Jolanda draagt oplossingen aan die in mijn dagelijks leven goed toepasbaar zijn. Door haar professionele adviezen en het aanpassen van mijn voedingsstijl voel ik mezelf een stuk vitaler en meer in balans.